Bilder från Götet. Augusti 2007, andra delen.

Pölsebo 7/8. När jag som vanligt tog en em-promenad ner till Hamnbanan upptäckte jag denna solkurva på spåret mot Skarvikshamnen. Eftersom jag misstänkte att det hade blivit svårt att växla ner tankvagnarna från Karlstad här ringde jag Tågtrafikledningen och påpekade saken och det dröjde inte länge förrän reparatörer dök upp. Orsaken var givetvis det varma vädret och att man bytt spåret här lite tidigare på året.

8/8. Jag lät personalen få jobba ifred och tog en bild på resultatet dagen efter istället. Sen svetsades dessa skarvar men det blev fel ändå men mer om det om några månader.

Lite senare på dagen blev det ett par bilder på TMX 1024 som fick stå och vänta ett tag på Ma 407 innan det var klart ut mot Skandiahamnen.

9/8. En rälstransport fick också vänta ett tag för att T44 338 skulle passera med vagnar från Arendalsvarvet. Knuffaren hade nummer TMV 7229D.

Lite senare på dagen och en av mina favoritplatser för att titta på tåg och fånga steklar, Hökebangården. Börjar med Rc4 1194 och 1280 med ett gäng tomma Storaboxar.

Fortsätter med 1165 och en kompis fast nu med fyllda boxar.

Till sist så uppenbarar sig ett svart får. Det är Tågfrakt som hyrt in detta till Örebropendeln. Det kanske hade varit lyckat att kolla efter steklar på lokfronten, det ser ut att sitta en del insekter där. Problemet i sammanhanget är nog att bestämma lokalen. Notera den öppna dörren till maskinrummet, det var fortfarande varmt.

Tillbaka till startsidan.