Bilder från Götet. April 2007, första delen.

Merieholmsbron. Ett triangelspår mellan bron och Norge-Vänerlänken går mot sin fullbordan.Under påsken byttes tre av dom befintliga brodelarna ut mot nytillverkade för att kunna ha en växel uppe på bron. Så här såg det ut på onsdagen den 4:e. Dom nytillverkade delarna står på pelare som i sin tur vilar på nån sorts räls. Eftersom dom står på insidan av kurvan måste dom vara förskjutna inbördes för att få plats.

Utsidan av kurvan. Triangelspåret syns borta till vänster om bron. Framför den betongpelare där dom befintliga brodelarna skall sänkas ner så småningom. Notera även alla kablar som går i en slinga förbi arbetsplatsen.

Till vänster på ovanstående bild ligger företaget Geveko. När jag tittade in på deras gård upptäckte jag tankarna från skrotade tankvagnar från Shell som fått ett förlängt liv.

5/4. På skärtorsdagen hade arbetet börjat. En befintlig brodel hade börjat röra på sig.

8/4. På påskdagen var det mesta klart och spåret tillbakalagt. Nu höll man på med kontaktledningen.

Här vilar dom gamla brodelarna på sina pelare. Senare la man ut högar av stenkross och knuffade omkull brodelarna på dessa. Sen malde man ner betongen till grus, förmodligen med förvuxna grävmaskiner med kraftiga saxar.

Tillbaka till startsidan.