Bilder från Götet. Januari 2007.

Skandiahamnen 6/1. Lokparad med Ma 833, Ma 825(skymd), El16 21, Ma 965 och 2 T44:or.

Nol 13/1. Mycket regn och hård västlig vind medverkade till att Bergslagsbanan stängdes av ett tag på fm. Spåret var inte översvämmat men omgivningarna förvandlades till sjöar.

Det hade varit värre på vägen, när jag var där var bara en del av vägbanan våt men av spåren att döma hade det stått ett par dm på vissa ställen. Bilen i diket hade säkert vattenplanat dit. Om det var ett par dm på vägen så var det säkert en halvmeter i diket.

Pölsebo 19/1. Orangekändisen tjänstgjorde som Hamnbanedragare denna dag. Fast i kvällsljuset är det mer rött än orange.

23/1. Bilden av en missräkning. Det hade kommit lite snö så jag åkte söderut för att försöka få en bild på lite snörök efter tåg. Tyvärr steg tempen snabbt så det var mest regn när 489 passerade strax söder om Lekarekulle.

Landvetter och Rya 25/1. Tmz 1409 passerade förbi sommarstugan med ett tomtimmertåg när jag var ute där en kort stund. Kameran var givetvis inte redo. Strax efter när jag var på hemväg upptäckte jag tåget på det forna stationsområdet där loket tydligen fått motorproblem. Snabbt hastade jag fram mot loket med kameran men precis innan jag var framme körde det iväg så jag fick bara en bild snett bakifrån. Men sen körde jag om tåget, som fick möte i Härryda, och kunde ta den nedersta bilden vid Rya sand.

Hamnbanan 31/1. Trist sysselsättning, återställning av jordförbindelse efter koppartjuvars framfart.

Tillbaka till startsidan.