Bilder från Götet. Januari 2006, andra delen.

Bergslagsbanan 26/1. Premiären för Hectors Österrikiska lok måste dokumenteras men det visade sig inte vara det lättaste. Tåget skulle gå Grums-Göteborg. Redan avfärden från Grums blev försenad och sen tappade tåget mer och mer under resan. Fler möten blev det och även några förbigångar. Det var mer än 3 timmar sent till Göteborg, inte dåligt för en tidtabellslagd tretimmarsresa. Som tur var hade jag info om läget hela tiden och dessutom fanns det mer att fotografera. Till exempel nedan där oljetåget 9423 från Karlstad dundrar igenom Surte.

Strax efter passerar 672 åt andra hållet.

Ett litet tag senare bromsar 6561 in på stationen. T44 282 främst. Tyvärr noterade jag inte numret på kompisen bakom. Han hade i alla fall gett upp tidigare så 282 hade fått rycka in. Tåget kommer från Mellerud och DVVJ. Nedan kör X50 6293 om med tåg 3257.

Så börjar till slut Österrikarna närma sig. Jag passade på att åka upp till Bohus eftersom det skulle bli möte där. Dagsljuset hade blivit så svagt att det inte räckte till för tåg i farten.

Nedan starten från Bohus. Signalen har hunnit slå om, man körde inte mot rött. Det som var mest förvånande var den tysta starten. Bara ett försynt "klick" innifrån loken och sen drog dom sakta iväg. Inget alls av Rc-lokens fläktljud.

Tillbaka till startsida.