Bilder från Götet. September 2005, tredje delen.

Kville 12/9. Åkte hit för att se om jag kunde få en skaplig bild på ett speciellt tåg men just den bilden blev inte så. Fast det finns så mycket annat att fota. Som t.ex. när Rc2 1072 kommer dragande på det kortväga tåget från Gullbergsvass till Skandiahamnen. Containrarna packas med småförsändelser som skall åt samma håll. Tåget känns igen på dom gamla risiga vagnarna med avkortade stolpar. Alltid 21 vagnar för det är så mycket som får plats på spårharpan där vagnarna lossas.

Därefter kom då det tåg jag egentligen kom hit för, eftermiddagsdraget från Volvo. Idag var dragaren T44 384. Motljuset var inte nådigt men det blev dock en bild. Spårläget är mycket bättre än vägläget. Bilden längre ner är från tågslutet och där är ljuset bättre. Denna dag var tåget på 126 axlar.

Sen poserar Rc2 1079 mellan vägsignalerna. Signalerna är till för spåret till Stena Rail Ferry, det är det som syns till höger på bilden ovan. Neden skymtar en liten bit av det delvis upprivna spåret till Lundbyhamnen.

En liten förflyttning till det som en gång var Sannegården. 1072 återvänder från Skandiahamnen med lite vagnar efter sig.

Till sist dyker 384 upp igen, nu med tankvagnar till Pölsebo och Skarvikshamnen.

Tillbaka till startsidan.