Bilder från Götet. Augusti 2005, andra delen.

Utsikt från Dösebacka 9/8. Detta är en plats jag besökt ett par gånger för att jaga steklar. Dösebacka är ett numera nedlagt sandtag med goda möjligheter för dom ofta värmeälskande insekterna. Det är emellertid också god utsikt mot Bergslagsbanan på andra sidan älven. Tyvärr är det oftast motljus så fotografering är lite vanskligt. Här är dock en bild på tåg 659 strax söder om Nol.

Liseberg 15/8. Tog några bilder på uppdrag av TÅG-redaktionen. En kom med där, här är ett par till. Tåget lutar ganska kraftigt pga att stationen ligger i en väldoserad kurva.

Gråbo 17/8. Återigen ett sandtag med goda jaktmarker för steklar. För tågmuppen finns det chans att botanisera i nedlagda järnvägar eftersom VGJ passerade alldeles i närheten när det begav sig. Här två bilder från viadukten vid Hjällsnäs. Cykling och jogging är vad som förekommer numera.

Volvojärnvägen 18/8. Naturen försöker ta tillbaka vad den förlorat. Här har en björnbärsreva hittat ett sätt att passera spåret utan att bli överkörd. Den kan dock vara blåhallon också, dom är svåra att skilja åt.

Pölsebo 19/8. Möte mellan Storabox-tåg.

Pölsebo/Höke 31/8. Banverkets PMV(personmotorvagn) 2000 var på ett besök. Den körde lite fram och tillbaka och var bl.a. inne på Hökebangården för att släppa förbi ett tåg. Killen som satt och sov vid ett bord verkade dock inte vakna av detta.

Tillbaka till startsidan.