Bilder från Götet. Augusti 2005, första delen.

Boråsbanan. En liten samling bilder från månaden. Mycket av min tid denna sommar har gått åt för insektsinsamling men även då har kameran varit med. Som här vid Gunnebo slott mellan Mölndal och Mölnlycke 4/8, numera natur och kulturreservat. På den tiden när jag och familjen åkte tåg till och från Landvetter hade man från tåget full utsikt över slottet som ligger till höger om bilden nedan. Numera är det säkert lika svårt att se slottet från tåget som att fotografera tåg på banan eftersom träden fått växa upp. Ofotbanans El13 tittar dock fram i en glugg.

Går man närmare banan går det dock bättre. Här kommer anonyma X32K 4546 med tåg 7329. I nederkanten på bilden syns en rälsbit. Bakom mig finns en skarp högerkurva och det är tydligen dags för att byta ytterrälen där.

Lite senare kommer X52 3268 med tåg 3444. Bilden ovan är i områdets östra del närmast Pixbo men här är det åt andra hållet mot Mölndal. I förgrunden en vik av Stensjön.

Rya sand 19/8. En trevlig plats för fotografer dit jag ofta återvänder. Rakstäcka och en svag kurva, kontaktledningsstolparna på "rätt" sida och dessutom en plankorsning med bommar varifrån jag tagit bilderna. Dels får man en förvarning när tåget kommer eftersom bommarna går ner, dessutom hålls den värsta vegetetionen undan av siktskäl. Nedan X11 3205 med tåg 3460.

Strax efteråt uppenbarar sig X32K 4543 med 4348 sist. Tågnr 7337 fast egentligen heter 4348 335 och fortsätter från Alvesta mot Malmö. Går varje fredag. Och javisst, jag var på stekeljakt här också.

Landvetter 26/8. Till sist två bilder på ett Gudruntåg från GC, riktigt långt som synes. Loket är Rc4 1313. Jag har extremt svårt att komma ihåg loknummer, och för övrigt alla nummer, men detta kommer jag ihåg. För några år sen fotade jag samma lok när det passerade Landvetter framför ett Volvotåg. En knapp timme senare när det passerade Hillared? hade en kvinna med 4 barn i bilen så förtvivlat bråttom att hon körde slalom mellan dom fällda bommarna. Det gick inte så bra, riktigt uselt faktiskt.

Tillbaka till startsidan.