Bilder från Götet. Juli 2005, första delen.

Prässebo 1/7. Några bilder på hur långt dubbelspårsbygget kommit fram till trafikavstängningen. Om en månad släpps trafiken fram igen och då skall trafiken vara flyttad till det nya spåret en bit. På bilderna nedan passerar tåg 659 från Karlstad draget av Rc6 1390 under den nya och gamla vägviadukten. Det blivande spåret syns i bakgrunden på första bilden.

Den nya och gamla viadukten från olika håll. Den gamla som nu skall rivas under trafikuppehållet kommer nog inte att saknas av någon.

Fortsättningen kommer vid senare tillfälle.

Det passerade ett par tåg medans jag var där men alltid när jag inte var i god fotoposition, det här var den bästa bilden jag fick. Vilket tåg det är/var har jag ingen aning om, det skulle inte komma något godståg norrifrån just då. Normal godstågstidhållning alltså.

I sned vinkel under stationsområdet går denna mysiga trumma som tycks vara en ohelig allians av huggen sten och betong av olika åldrar. Tyvärr hade jag inte rätt fotbeklädnad för att kunna stöfvla igenom och undersöka närmare. Det kommer säkert fler tillfällen.

Tillbaka till startsidan.