Bilder från Götet. April 2005, andra delen.

Landvetter 2/4. Idag skulle OBAS Di3 passera här för att hämta timmer i Limmared. Som tur är har jag kontakter med insyn i tågföringen så jag kunde stå på pass när tåget väntades. Fast det jag trodde skulle vara tåget var istället ett multet X11-sätt. Det gick istället för ordinarie X32 i 7329 nästan trekvart försenat sedan detta havererat strax efter start. 3213 först och 3208 därefter.

Så kom då huvudpersonen, Di3 632. Bara lite före tidtabellen.

Senare på dagen kom X2 2028, som jag kallar för grålle, förbi med ett provtåg för att testa täckningen för mobilt internet.

Så på kvällen kom Di3 tillbaka. Lyckligtvis över en timme för tidig, annars hade inte ljuset räckt för att kunna fota. Det tjusiga rökmolnet beror på att föraren nu kunde dra på efter tunnelpassagen. Här är det 90, i tunnlarna 65, och nu har sista vagnen hunnit ur tunneln.

Skandiahamnen 3/4. En liten extratur på hemvägen från Landvetter. Längst ute vid Älvsborgshamnen stod en jättedammsugare på järnvägshjul. Kanske skulle den över till England.

Här stod även T43 229 och Ma 827 framför ett långt tåg. Troligen var det Vänerexpressen. Observera att tåget skall byta färdriktning i Sävenäs så Ma:n skall gå först norrut. Bakom 827 syns en strömavtagare från ett TGOJ El16.

Tillbaka till startsidan.