Bilder från Götet. Januari 2005, andra delen.

BM73 5/1. Här kommer ett uppsamlingsheat av bilder från januari. Först 2 bilder på NSB BM73 under provkörning. Dessa skall gå mellan Göteborg och Oslo som ersättare nu när Linx kastat in handduken. Första bilden strax norr om Lärje, nästa från Göteborg C.

Pölsebo 14/1. Rc2 1035 står och blänker i den lågt stående solen

Olskroksviadukten 19/1. Skulle egentligen försöka få en bild på ett av alla omledda godståg som passerade här under tiden Södra stambanan var avstängd. Vad det är för tåg som Rc4 1252 släpar på har jag dock ingen aning om. Dåligt med dagsljus tyvärr.På tal om stormen förresten. Husen i bakgrunden uppe på berget drabbades också av stormen. 3 av dom 4 hyreshusen som låg närmast kanten blev av med i stort sett alla takpannorna på den sidan av taket som vette mot vindriktningen. Det fjärde fick ett mindre parti avblåst.

Pölsebo 21/1. Rc2 1038 står och kikar fram under viadukten.

Hökebangården 23/1. Som synes har ATC:n nu kopplats in fast den egentligen varit i bruk en knapp vecka när jag tog bilden.

Skandiahamnen 29/1. Lokparad. BK Tåg T43 229 och TGOJ El16 21 & 23 väntar på jobb. Det står ofta lok härute numera, framför allt från andra än GC.

Skandiahamnen 30/1. En ny ledad vagntyp för lastbilstrailers har börjat synas i Storaboxtågen mot Borlänge. Ägare är AAE men dom är registrerade hos GC som synes av bilderna. Axlarna har SKF:s nya TBU-lager vars mest synliga kännemärke är att axeländarna syns. Eftersom dom har en vit streck syns detta tydligt när vagnarna rullar. Vagnarna får gå lastade i 120 km/tim vilket är lite ovanligt, kanske beror detta på lagren.

Sent på eftermiddagen återvände T43 229 efter att ha varit nere i Åhus och vänt med sprittåget. 27 vagnar var det med tillbaka hit.

Pölsebo 31/1. En stilstudie på TGOJ El16 23 på väg ut mot Skandiahamnen. Jag gillar brytningen mellan det solbelysta loket och den svarta undersidan på viadukten.

Några bilder från Skandiahamnen strax efter. T44 394 passerar Nordatlanten med vagnar från bilimportföretagen.

En ovanlig vagntyp härute, Kbis-y 971.

T44 394 växlar mot en minst sagt rörig bakgrund.

Tillbaka till startsidan.