Bilder från Götet. Juni 2004, sjunde delen.

Hamnbanan 22/6. Lite ströbilder som visar hur arbetet framskrider.

Kontaktledningen genom tunneln är uppsatt. Bilden tagen från Bratteråsvägens viadukt.

Åt andra hållet ser det ut så här. Alla träd som tidigare skymde sikten är nu borta. Sen förflyttar jag mig med ett raskt skutt till viadukten som syns på bilden ovan för att ta bilden nedan när T44 282 kommer med ett tåg från Skandiahamnen. Gick ni på det? Den uppmärksamme ser kanske hindertavlan och traktorn på spåret i bakgrunden. Bilden nedan är från 23/6. Hoppas att man nån gång tar och städar upp i skärningen här, det ligger en mängd skräp utefter banan, från sprayburkar och plastpåsar till räls och en stoppbock.

Åter till 22/6. 271 kommer över Pölseboviadukten med vagnar till Arendal. Denna fotoplats skapad pga fällningen av träden som syns i förgrunden, tack för det.

Strax efter kommer 386 med vagnar till Skandiahamnen. Det som ser ut som en väg är ovansidan på bullerplanket vilket är i perfekt höjd för mig att hänga på med kameran. I ärlighetens namn är bulleråtgärderna ganska misslyckade. Motorbullret har inga problem att passera, likadant med bromsgnissel. Nåja, klottrarna har ju fått nya platser att verka på.

Uppsättningen av skydd för kontaktledningen fortsätter, Ryaviadukten har här fått skyddsgaller också. Nedan en kul grej. Hoppas att man ersätter najtråden med något annat innan första fordon med uppfälld strömavtagare passerar. :-)

Till sist en bild från Skandiahamnen 23/6 som visar reparationsarbetet efter urspårningen.

Tillbaka till startsidan.