Bilder från Götet. Juni 2004, tredje delen.

Hamnbanan 14/6. Elektrifieringen fortsätter. Nu har man nått Skandiahamnen, fast biten i tunneln under Bratteråsberget saknas fortfarande.

Här hängs trådarna upp över korsningen med Oljevägen, som är den enda vägkorsningen som berörs. Först kommer en rälsbil med trådtrummor och en lång arm som rullar ut och spänner tråden. Efteråt kommer en annan bil där man fäster tråden i utliggaren. Det är bara bärlinan som hängs upp just nu. Ovan och nedan.

Efteråt kommer liftmotorvagnen där man sätter fast upphängniungstrådarna för körtråden. Dom verkade vara förhandstillverkade med rätt längd och numrerade fast jag kan ha sett fel.

Ryaviadukten 16/6. Här pågår andra arbeten som involverar LMV, traktor och lastbil. För några veckor sen satte man upp plastskivor på undersidan av betongbalkarna. Nu pågår dels uppsättning av utliggare och fastsättning av kontakttråden i dessa, dels uppsättning av nån sorts skyddsplåt.

Det är inte mycket plats mellan kontaktledning och betongbalkarna, nån dm som mest, det är väl därför plastskivorna kommit upp. Man kan också se att det inte är någon flexibel upphängning av kontaktledningen, här finns inget utrymme för sånt. Egentligen borde väl spåret ha sänkts här men det hade nog blivit krångligt.

Skyddsplåtarna på plats. Inga skönheter precis. Sen tillkommer skyddsgaller också, fästena kan ses på staketet till höger på bilden nedan.

Tillbaka till startsidan.