Bilder från Götet. Maj 2004, tredje delen.

Bratteråsbron. Bron måste höjas ca 40 cm för att kontaktledningen skall få plats. Först 3 bilder från 3/5 som visar bron, som egentligen är en viadukt, innan lyftet.

17 maj, efter lyftet. Som tydligen inte gick så bra. Vet inte riktigt vad som hände men det talades om att man tappat bron. Trafikstoppet för järnvägstrafiken blev längre än planerat, likaså för vägtrafiken. Trots att Juvelkvarnen slutat mala, tror jag, går det en hel del lastbilstrafik över bron. Dagab har visst nåt lager här. Denna trafik fick ta en bakväg under tiden arbetet pågick.

18 maj. En bild till nerifrån skärningen. Frågan är vad som kommer att hända här i framtiden. Kvarnområdet skall byggas om till bostäder och då måste det till en ny bro. Som synes av bilden ovan är bron avsmalnad med betonggrisar för att inte lastbilar skall mötas här, sånt håller den nog inte för. Det talas också om att överdäcka järnvägen i skärningen för att kunna få plats med mer hus. Vi får se hur det blir. Vet inte riktigt när biltrafiken släpptes på, 1 juni gick det att passera lite provisoriskt.

Tillbaka till startsidan.