Bilder från Götet. Februari 2004, fjärde delen.

19/2. Utsikt från en Ättestupa. Jo, den heter så fast jag vet inte om den använts på det sättet.

Första tåget efter dagens vanliga middagsavstängning. Sammansättningen är något ovanlig, inte T44 282 utan vagnarna bakom. Först 3 Stora-boxar och sen stålcoils från Avesta. Så blir det när det ordinarie Box-tåget är fullt. Då kopplas resterande vagnar in i ståltåget. Dom kommer från Storas fabrik i Fors som bara ligger några stenkast från Avesta. En annan sak är att ståltåget brukar komma på förmiddagen. Jag anar någon form av tågtrubbel eller så har tidtabellen ändrats.

För den som inte är hemmastadd i Götet kommer en platsbeskrivning. Några hundra meter åt vänster ligger stationen Göteborg-Kville. Hitom tåget Lundbyleden med all trafik ut till hamnarna och raffinaderierna. Alldeles i vänster bildkant skymtar ett hus i Kvillestaden. En del folk som bor där vill ha bort hamnbanan för den stör och är en riskfaktor. Biltrafiken nämns sällan i sammanhanget. Ovanför tåget och bortom hamnskjulet Lundbyhamnen. Numera en stillsam plats men här var full rush med båtar bara för några decennier sen. I bildens överkant skymtar spårsystemet till Stena Rail Ferry. Lika stillsamt där som i Lundbyhamnen.

Några sekunder senare passerar loket en reklamskylt med viss rolig effekt.

Cirka 90 grader senare, om ni förstår vad jag menar, passerar tåget det som en gång var Sannegårdens stationområde, numera golfbana. Sannegården betjänade förr bl.a. en del småindustrier som givetvis hade spåranslutning. En sista rest syns blänka bland husen ovanför loket. Skulle man vilja ha dit vagnar nu får en vagnbjörn användas.

Mölnlycke 20/2. X11 3208 har nyss blivit ommålad i Västtrafiks nya design. Här några bilder när den gör uppehåll i Mölnlycke med tåg 3453. Noterbart är att sidorna är målade med någon metallfärg som i vissa vinklar reflekterar solljuset.

X12 3215 hade ett oplanerat möte med en lastbil norr om Vara för några dagar sen. Här står den nu och vilar framför motorvagnsverkstaden i Götet 21/2.

Tillbaka till startsidan.