Bilder från Götet. Februari 2004, andra delen.

Almedal 11/2. Jag har en längre tid funderat på att klättra upp på berget söder om Almedal för att se om det går att få vettiga fotovinklar. Resultatet blev så där, det som drar ner betyget är den skräpiga omgivningen.

Först att förvigas är tåg 3053 till Kungsbacka bestående av en X11:a. Lite försenat men det berodde förmodligen på bergsskrotning i Gårdatunneln med åtföljande enkelspårstrafik.

Strax efter kommer X12 3217 på väg mot Borås som tåg 3453, också det lite försenat. Omgivningarna tycks mest vara avsett för bilar, bara en smal korridor finns för tågen. På bilden nedan passerar tåget över E6 på sin väg uppför Kallebäcksbacken.

Några minuter senare ser jag ett stort rökmoln borta vid Mölndals Nedre och anar ett tåg därborta. När det kommer närmare ser jag att det är BV:s T43 258 eller DLL som dom kallar det. Tåget saktar in vid en signal.

Så kommer då Rc3 1052 med tåg 3929 till Halmstad. Nedan en stilstudie på loket och på bilden längst ner kan nu T43:an dra iväg med sina tomma ballastvagnar. Den skulle in på samma spår genom tunneln som 3929 kom på, därav väntan.

Tillbaka till startsidan