Bilder från Götet. Februari 2004, första delen.

Kvillebangården 4/2. Hamnbaneelektrifieringen fortsätter. Här monteras bryggor över dom spåren på bangården som skall få tråd.

Vx-borttagning i Sannegården 7-8/2. Växeln som har lett in till Chr. Olsson behövs inte längre så den är nu borttagen. För detta ändamål var trafiken helt avstängd från kl 11 på lördagen och ett dygn framåt.

Nårga dagar innan, den 5:e, gjorde jag en visit. Större delen av sidospåret är redan borttaget.

Arbetet har påbörjats på lördagen. En banverkare demonterar dvärgsignalen och gubbar från SRS/Carillion har börjat med växeln. Tjockisen längst bort gav mig en obehaglig upplevelse. Precis när dom skulle börja börja närmade jag mig för att ställa en fråga. Genast fräste han åt mig att stanna där jag var!! Möjligen trodde han att jag skulle klättra över staketet för att inkräkta på hans revir, spårområdet, men det var absolut inte min avsikt. Jag ville bara veta när mobilkranen väntades anlända. Tråkigt när såna aggressiva typer får gå lösa.

Nu fick jag gissa på tidpunkten men det lyckades ganska bra. Ovan har vx-lyftet precis börjat och nedan håller en del av växeln på att lastas på den väntande lastbilen. Enkelt när det går en väg alldeles bredvid.

Söndagen 8/2. Ett snabbskott från viadukten på morronen. Efterjusteringar pågår.

Tillbaka till startsidan.