Bilder från Götet. Januari 2004, sjätte delen.

Bohus 16/1. En liten brand i det forna stationshuset dagen innan gjorde att jag åkte hit. Men först en bild på tåg 3234 och som bilden visar bestod det av X11 3209. Det var lite väl mörkt för att fota tåg i rörelse men det ryckte som vanligt i avtryckarfingret.

Stationshuset blev som synes inte speciellt skadat, bara ett par fönster har spikats igen på utbyggnaden till vänster. Branden var inte stor men eftersom det fanns gasflaskor i huset spärrades både järnvägen och Rv 45 av under nån timme. Det var lagret till en oljesaneringsfirma som skadades. Brandorsaken var inte helt känd när jag var där men en vattenkylare figurerade i sammanhandet enligt en kille jag pratade med.

Så till sist en bild på X11 3207 med tåg 3245, lika suddig som bilden högst upp.

Pölsebo 20/1. Arbetena inför elektrifieringen börjar komma igång, fast här tror jag att man grundförstärker för en bullerskyddsvall. Underlaget består av prima blålera.

Pölsebo 23/1. Lite snö har fallit. 2 växlare backar ner till Skarvikshamnen med 15 tankvagnar. Arbetsmiljön och arbetsställningen lämnar en del att önska.

Innan växlingssättet med T44 282 sist hunnit försvinna kommer 358 med vagnar till Arendalsvarvet. Nysnön yr från vagnstaken så jag blev nästan insnöad. Ovan och nedan.

Till sist kommer 272 lugnt rullande med det vanliga eftermiddagscontainertåget på 21 vagnar till Skandiahamnen.

Tillbaka till startsidan.