Bilder från Götet. November 2004, tredje delen.

Åsa mm 21/11. Två veckor efter omläggningen av trafiken genom Åsa-tunneln gjorde jag ett återbesök för att se vad som hänt. Fast jag började en bit söderut, närmare bestämt vid Löftaån söder om Frillesås och en bild på den resterna av den gamla bron. Bara brofästena finns kvar. En bit av den nya bron syns i överkanten.

En bild norr om Frillesås och Linx tåg 491. Den gamla linjen svängde av till vänster hitom det lilla gråa huset.

Strax efter kommer Vodkatåget 49794 från Åhus från andra hållet draget av Rc6 1343. BK-tåg har väl hyrt in detta. Bedrövligt motljus men det är inte mycket att göra åt.

En bild på Frillesås station. Ingen rolig historia precis. Några växlar och signaler och förbindelsespår. Det finns ett åt andra hållet nånstans i fjärran. Bilden tagen med ryggen mot det gråa huset. Det gäller att passa på innan staket och dylika hinder dyker upp.

Jag drar mig norrut och en bild på en skylt som förlorat sin innebörd. Här går det inga tåg längre, möjligen snart cykeltåg. Längre ner en bild från den forna övergången söderut mot viadukten.

Södra infarten till Åsa station, bara växeln ligger kvar.

Norra utfarten ser lika trist ut.

Så lite roligare bilder på levande tåg, även om det finns roligare tåg än gumminosar. Jag hade placerat mig för att ta några bilder på 1381 som skulle komma norrifrån varvid givetvis 1338 kommer söderifrån. Nåja, det blev några bilder på ET 4508 ändå.

Sen bytte jag fotoplats för att få några bilder på ET 4542 med tåg 1381 när den kommer över slätten och försvinner in i tunneln.

Tillbaka till startsidan.