Bilder från Götet. Oktober 2004, femte delen.

Gubbero 27/10. Jag hade planerat att fota här en tid men det gällde att ha solsken vilket det var denna dag. Jag placerade mig på ett parkeringsdäck och med kameran på stativ och väntade på Linx X2, det gäller att passa på så länge dom finns. Om någon tycker att signalkuren till höger på bilden nedan och på bilder länge ner ser lite konstig ut så beror det på att jag har rensat bort lite klotter.

Jag var i god tid så först kom ommålade X11 3207 susande förbi på väg mot Borås som tåg 3445.

Så kom då huvudobjektet men något susande blev det inte. Istället stannade det vid signalen och väntade på grönt ljus. Arbeten pågår i Gårdatunneln så bara ett spår var tillgängligt.

Så kom då det mötande tåget som var X11 3205 från Kungsbacka. Tågnr 3044. Men Linx fick vänta ytterligare för sen kom X53-3 3264 från Borås som tåg 3444, nedan.

Så fick då äntligen Linx tåg 489 efter 10 minuter köra vidare och försvinna ner i tunneln. 2034 hette driven i aktern.

Sävenäs 28/10. En liten urspårning inträffade tidigt på morgonen. Tyvärr var det en bit in på bangården så det var svårfotat. Kunde iofs varit värre. Först en bild uppifrån viadukten över bangården och nedanför den en bild så nära jag jag kunde komma. Exakt vad som hänt vet jag inte, inte ens åt vilket håll tåget gått. Möjligen hitåt eftersom ett Rc stod kvar i hitre tågänden, kan skymtas bortom liftmotorvagnen. Eftersom en kontaktledningsbrygga rasade blev det stora störningar.

Tillbaka till startsidan.