Bilder från Götet. September 2004, första delen.

Hamnbanan 1/9. Börjar med en bild på 384 som backar in en rad vagnar till centralharpan. Bilden tagen från bilen, planerar man körningen väl kan man sitta på första parkett.

Lite senare på dagen har jag posterat mig vid Hökebangårdens östra ände. Först kommer 387 med ett stålämneståg. Undrar när man skall få se multade Rc framför ett sånt?

Lite blandade slutsignaler piffar upp.

Så kommer 358 med några Storaboxar. Det slår mig att föraren inte har inte mycket uppsikt bakåt över tåget.

358 får vänta ett tag på Pölsebo med sina Storaboxar för mötande 373 kommer med ett containertåg.

På kvällen återvänder jag till Skandiahamnen för att försöka få några nattbilder på Vänerexpressen. Nedan infarten till Skandiahamnen. Tåget är på väg, den högra dvärgsignalen nere i backen visar kör även om det kan vara svårt att urskilja.

Så kommer då Vänerexpressen. Den vanliga Tågab:s-Rc2 är på verkstad så man har lånat in en GC Rc. Rc2 1052 är som synes. :-) Tyvärr kom månen inte med på bilden, men den lyser på molnen.

Tyvärr blev bilderna från bangården inte så bra, det är lite vanskligt att ta bra bilder med slutartid på 1 sekund, trots att det finns lyktstolpar att ta stöd mot. Så istället visar jag en bild från 2/9 istället när jag hade med mig stativ. Nu är det SJ Rc6 1398 som är dragare.

Tillbaka till startsidan.