Bilder från Götet. Juli 2004, sjunde delen.

Sandared 24/7. Under denna helgen lades en ny vägport på plats mellan Sandared och Sjömarken utanför Borås. Den hade färdigställts vid sidan av banan och lancerades nu på plats efter att banvallen schaktats bort. Arbetet tog några dagar och givetvis var tågtrafiken inställd under tiden. Orsaken till arbetet var troligen att bostäder skulle byggas och den tidigare plankorsningen dög inte längre. Jag hade faktiskt missat datumen men blev lite fundersam på fredagen när en del tåg uteblev förbi Landvetter. När sen fordonet på bilden nedan passerade anade jag vad som var på gång. Efter kontroll med en inföding från Borås fick jag det bekräftat. Trots att det inte direkt kan räknas till Götet blev det en tur dit i alla fall.

Här syns övergången som skall tas bort, förmodligen inte sörjd av någon. Vägen heter Skolvägen så jag vet vad det är för byggnad som syns.

Det kvarvarande spåret var väl skyddat. Noteras kan att kontaktledningen var hängd åt sidan men fortfarande strömförande, därav varningsflaggorna. Omformarstationen i Sjömarken finns ju en bit bort och banan behövde strömförsörjas.

På tillbakavägen gjorde jag ett stopp i Sandared och några bilder på X53-3 3265 som anlänt som tåg 3457 och nu väntade på att få återvända mot Götet som 3464.

På BV-sticket väntade ett par makadamlastade vagnar. Nedan ett anslag på en väntkur.

Tillbaka till startsidan.