Bilder från Götet. November 2003.

Angesberg 4/11. Jag har länge funderat på att se om det går att ta några bilder uppifrån Angeredsbron. Det visade sig att själva bron inte var så lämplig framför allt att det inte finns någon gångbana på norra sidan. Därför klättrade jag upp på ett berg söder om bron och det var mycket bättre. Utom i riskhänseende eftersom berghällarna är lite förrädiska och det är över 75 meter ner till plan mark. Man kan ramla ner och slå sig.

Först en bild på combitåget 42553 draget av Rc4 1289. Tåget ser litet ut så här från ovan. För den som inte är så hemma i geografin så kommer här en liten förklaring. Göta älv, fd Bergslagsbanan och Rv 45 i bildmitten. Uppe i vänster bildkant ses ett pärlband av bilar på E6:an. Ovanför till höger Bohus fästning. Kungälv syns inte men ligger till vänster om denna. Mot höger sträcker sig Jordfallsbron över till Bohus samhälle som domineras av Eka Chemicals. Hitom Bohus ligger Surte men större delen av samhället syns inte, det ligger till höger. Avståndsmässigt är det ca 7 km till Bohus fästning.

Lite senare kommer X11 3208 med tåg 3257, här fotograferat åt andra hållet.

X11:an närmar sig Agnesbergs station. Hela platsen är lika skräpig som den ser ut. Domineras av olika skrothandlare, bilverkstäder, lager och några kontor. Finns bara några bostadshus till vänster utanför bilden.

Göteborgs C 6/11. Varje vardag går det 2 tågpar från Kinnekullebanan till Göteborg. Idag bestod dessa av dom enda 2 Y1:orna som har kvar ursprungsmålningen, 1360 & 1294. Sådant måste förevigas så här står och senare avgår tåg 13342.

Bohusbanan 11/11. Jag har här klättrat upp på en liten bergknalle norr om Säve och inväntar tåg 6597 från Uddevalla. Den enda ljuspunten i tåget är loket, för övrigt är tåget nästan kamoflagetecknat. Eftermiddagssolen gör väl sitt till. Om nån undrar över den bruna svängen till vänster så beror den på att här har gasledningen mot Stenungssund grävts ner. Den som utgår vid Pölsebo.

Lite senare kommer tåg 3744 på väg mot Strömstad. Bilden tagen i svängen som skymtar till vänster på bilden ovanför. Huruvida det är 2 X11:or eller om det finns nån X14 med vet jag ej.

Agnesberg 12/11. Jag har återvänt till berget ovanför Angeredsbron för att ta några bilder på Linx tåg 395 draget av okänd Rc6:a. Det ser ut som ett leksakståg så här från ovan.

Därefter tog jag mig ner till Agnesberg för att föreviga X11 3142 med tåg 3245. Den förra fotoplatsen fick inte plats på bilden men finns ovanför och till höger om Angeredsbron i bakgrunden.

Pölsebo 17/11. För ovanlighetens skull sken solen ett tag vilket föranledde en promenad ner till hamnbanan. Precis när jag kommer ner startade T44 272 med ett tåg till Skandiahamnen. Men efter några 10-tal meter blev det tvärstopp och föraren gick ut och kontrollerade tåget. Troligen bromsproblem men efter en stund fortsatte det. Under tiden passade jag på att ta några bilder.

En stund senare kommer 373 med ett tåg utifrån Skandiahamnen eller troligare Arendalsvarvet. Jo, jag vet att bilden lutar men det får vara så. Här passerar det signalen i god fart men sen blev det tydligen stopp i infartssignalen till Pölsebo eller möjligen att nån växel låg fel. Rena nödstoppet, jag hörde hur lasten dunsade omkring i vagnarna. Vagnarna stod sedan på bangården så jag misstänker att loket var nere i Skarvikshamnen och hämtade tankvagnar. Strax efter kom ett annat lok med några Stora-boxar och det fick först stopp här och sen även vid Pölsebo. Mycket stoppande idag.

Men 369 hade kör hela vägen när det passerade med ett gäng klotterlådor till ICA:s lager i Arendal.

Tillbaka till startsidan.