April 2003.

12/4. Skandiahamnen. Jag gjorde en liten fototur trots det något dåliga vädret med dis och duggregn. Längst ut på bangården hittade jag denna lite slarvigt uppställda vagn. Det lite smålustiga är att den första bilden jag visade under rubriken Bilder från Götet 4/1 2002 var en annan biltransportvagn som körts igenom stoppbocken på samma spår! En annan sak var att det fanns ingen spårspärrtavla i andra änden för att markera att något hänt. Kanske hade händelsen passerat omärkligt. Men i så fall lär det märkas när man försöker flytta vagnarna.

Åt andra hållet tog jag en bild på en lastbilstrailer som åkt tåg en bit och nu väntade på att bli avlyft.

Dett "öde" hade precis en annan trailer råkat ut för.

Kville. När jag sen fortsatte in mot stan fanns detta ekipage parkerat på spåret invid Lundbyleden. Man höll på att borra ett stort hål för att kunna stoppa ner ett stålrör och mäta vilka belastningar det tålde. Test inför kommande elstolpar?

Själva borrutrustningen var placerad på en lite ombyggd Uaai-vagn.

En närbild på nederänden. Det var det nedre tandade hjulet som roterade vid borrningen.

Borrningen avbröts mycket hastigt när en hydraulslang släppte med en knall och sprutade olja omkring sig. Lagning vidtog men jag hade inte tid att vänta.

Kåhög. Slutmålet för utfärden blev bygget av vägporten för Kåhögsvägen.

Till slut fick jag även en bild på ett tåg, närmare bestämt 10434 med X2 2009 i slutet. Fast den fick inte plats på bilden.

Skandiahamnen 14/4. Ett par bilder från arbetet med att få den urspårade vagnen tillbaka upp på spåret igen.

Boråsbanan 21/4. Först en bild på X11 3212 när den passerar strax väster om Landvetter som tåg 3435 mot Borås.

Lite senare på dagen återvänder den mot Göteborg som tåg 3444, trots att det står Borås i aktern. I Härryda blir det möte med X32K 4344 med tåg 7329. Tyvärr hade klottersvinen varit framme så 4344 har jag digitalt klottersanerat.

Pölsebo 24/4. En bild som snart är historia. Plankorsningen med Karl IX:s väg skall enligt planerna stängas 12/5 och trafiken ledas över viadukten jag står på. Här har ett växlingssätt från Volvo-Torslanda stannat för möte med ett tankvagnståg. Tåget var så långt att bommarna inte kunde gå upp. Viadukten är säkert efterlängtad av både vägtrafikanter och tågpersonal.

Tillbaka till startsidan.